Sep 21 sön 2014

Dagens tanke

”En och en i tysthet blommar
på himlens ändlösa ängar
de älskliga stjärnorna
som änglars förgätmigej.”
Henry Wadsworth Longfellow

Den stjärnbild som nu kallas Orion, kallades förr Hippolyta. Hippolyta var en av amazonernas drottningar. Amazonerna var kvinnliga krigare som inte hade en utan fyra härförare: två äldre och två yngre kvinnor. De hade glädje både av de äldres erfarenheter och visdom och de yngres styrka och uthållighet.

Efter Hippolytas död uppkallades en stjärnbild efter henne för att hedra henne och för att man skulle minnas hur klok och modig hon hade varit.

Vi kan dra lärdom av amazonerna, som satte värde på allas bidrag, vare sig de var gamla eller unga. Om vi inser att vi kan lära oss en hel del även av personer som vi inte på allvar vill betrakta som lärare, så inser vi också att vi själva har mycket att ge våra medmänniskor.

Vad kan jag lära mina medmänniskor idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php