Sep 19 fre 2014

Att vara längre bort än hem…

10:18 i kategorin Tankar

”Ditt hem är där Ditt hjärta är” säger många. Men hur är det med det? Man kan ha sitt hjärta lite överallt. Är hemma då överallt?

För mig är hemma där jag trivs, mår bra, känner att jag befinner mig i min borg, mitt Samarkand. Det kan vara på Cancuns gator av damm och hetta lika väl som det kan vara i gångarna på en av Gizaplatåns pyramider. Jag kände mig hemma både i Egypten och Mexico – men allra mest Mexico.

Men att bo – att leva, verka och andas… sova, älska och jobba.. umgås, vara ensam.. tänka… det hemmat är jag längre ifrån än nära.

Ibland måste vi gå vilse för att hitta hem och vilse har jag varit och nu vet jag att kompassen pekar rätt. Ett år som den pekat åt ett och samma håll. En enkel fråga … och där var svaret – från helt oväntat håll – gömt men nu öppen för vidare färd. Jag följer kompassens riktning men ingen väg är rak och bred. Humöret sviktar och tron på att jag någonsin hinner hem fördunklar mitt sinne – men ändå på något märkligt vis tar jag ett djupt andetag, svär en ramsa och tar mig i kragen.

Ibland är det själva resan hem som gör själva målet.

Så att vara längre bort än hem – det kan ha sina fördelar.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php