Sep 17 ons 2014

Dagens tanke

”Hoppet är en befjädrad tingest
som sitter i själen
sjunger sin ordlösa sång
och aldrig vill sluta.”
Emily Dickinson

Vi nynnar eller sjunger ofta för oss själva när vi känner oss nöjda. Melodin påverkar oss positivt – orden och tankarna spelar ingen roll.

Att vara fylld av hopp för egen del och för universum är som att gå med en melodi sjungande inom sig. Melodin kan vara stillsam eller munter, men den förmedlar framför allt frid och skönhetsupplevelser. Hyser man hopp behövs varken ord, tankar eller löften. Hoppet är en melodi som hjälper oss att leva vidare, ett nynnande som fortsätter även om det inte finns ord till melodin. Hoppet är inte en melodi man går och funderar på, det dyker upp när man tror på att världen är god. Om vi sätter vår lit till en kraft, större än vi själva, då kommer hoppets melodi alltid att finnas inom oss.

Vad skänker mig hopp idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php