Sep 16 tis 2014

Dagens tanke

”Tecknet kommer som gryningen. Man ser det inte närma sig, men man vet när det har kommit.” Diane Wakoski

Låt oss ta en paus, sätta oss på stranden och se vattnet strömma förbi. Låt oss för ett ögonblick fundera på vart vattnet är på väg, på de stränder som sköljs av vågorna, på molnen som speglas i vattenytan, på djuren som släcker sin törst i ån, på flötena som sakta guppar med strömmen.

Livet kan förefalla som en å som slingrar sig västerut, söderut och tillbaka österut, till synes utan någon bestämd riktning. Det är en trösterik tanke. Liksom ån är vi alltid på väg åt det håll som det är meningen att vi skall färdas åt, utan att anstränga oss, utan att veta om det ingår i ett större förlopp. Och vi hjälper många andra blott och bart genom att passera igenom deras tillvaro.

Vilka stränder kommer mitt liv att beröra idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php