Sep 14 sön 2014

Dagens tanke

”Det kan inte hända något nytt varje dag. Man går upp, går till sitt arbete, kommer hem, äter, har ledigt en stund och går och lägger sig. Det räcker för de flesta.” Ntozake Shange

När vi var små, innan vi började skolan, kändes dagarna så långa att vi tyckte oss ha tid med allting.

Men när vi började skolan fick vi lära oss att ha bestämda tider, och då blev vi väldigt vuxna. Ibland avskyr vi att ha bestämda tider, förstaklassare såväl som äldre. Men det går att lära sig att leva med de begränsningarna.

För det första kan vi sätta upp ett mål för varje dag och när vi har uppnått det – vare sig det gäller att göra läxan, torka golvet eller skriva tre affärsbrev – kan vi stolt meddela den som råkar befinna sig i närheten: ”Nu, när jag är klar med det, behöver jag inte bekymra mig för något mer. Nu har jag gjort skäl för mig!”

För det andra kan vi tro på det vi säger! Vi kan koppla av, föra något roligt, njuta av de nöjen som dagen bjuder på.

Vad är mitt mål för idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php