Sep 14 sön 2014

Dagen D – som i val

14 september 2014. Det är den stora valdagen och folk drar till vallokalerna i strid ström. Det var 200 i kö på Nordstans förtidsröstning igår och på sjukhuset packade de ihop kl 16 och många patienter hann inte rösta. De har inte en chans idag eftersom de är inneliggande. För de som ligger på sjukhus, borde det vara öppet för röstning som under ett par veckor. Alla ligger ju inte på sjukhus flera veckor utan hamnar där oftast akut.

När jag tänker på hur man skall rösta, så har jag sedan länge bestämt mig för att se tillbaka på vad de olika partierna haft för sig under senaste mandatperiod: sittande i det vinnande laget eller det icke vinnande laget. Som politiska partier måste de ju ändå arbeta för sin sak.

Att lyssna till de olika talen i sista minuten, är helt meningslöst. Det är bara ett desperat försök att fiska efter röster och de gör som de alltid gjort; lovar guld och gröna skogar men glömmer det så fort de står på prispallen.

Nej, det är bättre att titta tillbaka och se vad deras mål har varit under åren som gått, vad de gjort för att försöka nå dit. Det kan vara en riktlinje på hur de kommer att agera i framtiden.

Men man vet aldrig. Politik är ett rävspel och ett spel med marionetter för att locka folk att betala ett pris de helst inte vill eller har råd med. Politik är idag endast ett sätt att komma till makten och roffa åt sig pengar som de inte har rätt till. Det är ett sätt att driva människor i fördärv, människor de har lovat göra bättre för.

Idag är dagen D – som i val. Hur dagen ser ut i morgon – om vi alls har ett jobb att gå till, om pensionärerna får sin pension, om skolorna finns kvar…. det återstår att se.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php