Sep 13 lör 2014

Dagens tanke

”Kärlek – tusen sinom tusen röster
från gryning till skymning
från skymning till gryning
har ropat ut sin kärleks val
att Du må öka himlakroppars tal.”
William Rose Benet

Alla står vi mitt uppe i livet, och våra val grundar sig på våra erfarenheter – så det är bara naturligt att de skiljer sig från alla andras. En av oss kanske väljer att sitta i fängelse för att ha protesterat mot kärnvapen, en annan kanske ber böner för freden. Båda arbetar för samma mål.

Det är bevis på kärlek att respektera andras rätt att välja själva, även om vi inte skulle ställa upp på deras val. Något av våra syskon kanske älskar musik som vi avskyr,vi kanske har en son eller dotter som vill klä sig annorlunda. Hur ofta försöker vi inte, i kärlekens namn, tvinga på dem vår uppfattning? När vi låter våra nära och kära välja det som är rätt för dem, då blir det också lättare för oss själva att välja det som är rätt för oss

Vilka val kan jag respektera idag, trots att de strider mot min egen uppfattning?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php