Sep 12 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Gårdagen är aldrig bortkastad för den bjuder på sig själv idag.” Brendan Francis

Vi får ofta och längtar till i morgon. Vi blir uppspelta vid tanken på morgondagens match eller utflykt. Vi dagdrömmer om hur roligt vi skall få tillsammans med våra vänner och om vilka djur vi skall få se i djurparken.

Så kommer morgondagen och glädjen kanske försvinner, därför att våra vänner inte kan följa med på matchen, eller därför att utflykten är inställd på grund av dåligt väder. Då känner vi oss lurade och börjar ångra det vi gick miste om dagen före.

När vi märker att vi bara koncentrerar oss på morgondagen, skall vi stanna upp och se om om. Om vi gör det, hör vi plötsligt att en av våra goda vänner berättar en rolig historia, eller så ser vi att det flyger en fågel i skyn. Vi börjar helt enkelt att uppskatta ögonblickets fröjder.

När vi lever i nuet har vi inga förväntningar på morgondagen, och om vi inte har några förväntningar, kan vi inte bli besvikna, bara överraskade.

Vad är det som är härligt i just det här ögonblicket?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php