Sep 11 tor 2014

Fullt pådrag – en längtan bort

Att polisen cirkulerar med sin helikopter flera gånger i veckan över det område där jag bor, är ”som det brukar och skall vara”. Det är alltid något på gång här ute.

Just nu är det fullt pådrag med helikopter, poliser, polishund (den kom nyss) kriminalens buss (som for just nu). Det har pågått någon timme och jag undrar vad det kan handla om. Kanske letar man efter de som med vapen rånade en guld- och smyckebutik i Kungälv nu på förmiddagen? Det är ju inte helt svårt att ta sig till naturområdet jag bor i, från Kungälv.

Det är inte så jag vill påstå att det är spännande med all denna polistrafik. Snarare tvärtom; det är helt enkelt trist att det finns människor som inte kan skilja på ”Ditt” och ”mitt” och ge fasen i att ställa till det… eller våldsamma människor som utsätter andra för fara och polis måste kallas in. Oavsett brott, är det trist. Poliserna gör generellt ett mycket gott arbete men det innebär inte att det är spännande när de är här vecka efter vecka och letar efter kriminella.

Men just nu är det fullt pådrag och jag skall snart bege mig av ut i solskenet för att gå till sjukgymnastiken och få akupunktur. Sedan beger jag mig ut på stan och hoppas det är lugnt när jag återvänder hem igen.

Är det konstigt att jag längtar härifrån?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php