Sep 11 tor 2014

Då är det dags igen

Visserligen händer det inte så ofta – det är nog tredje gången under min livs tid. Den första kom för ca 10 år sedan. En liten irritation i nedre ögonlocket som växte till sig, större och större… och kapslade in sig. Jag kunde se den om jag tittade ner men den gjorde inte ont.

Men var ett irritationsmoment.

Ett besök till ögonkliniken berättade om en vagel. Det är en bakteriell infektion i en talgkörtel i ögonlocket med varbildning som följd. Nu blev det ingen varbildning utan den hade kapslat in sig och kallas då chalazion (inte att förväxla med svampsläktet med samma namn) Jag fick en ny tid till en ögonläkare och i godan ro gick jag dit. Utan att ha förvarnats om vad som skulle ske, så fick jag veta att läkaren skulle göra ett litet kirurgiskt ingrepp och avlägsna den lilla rackaren.

All eloge till läkaren och hans kandidat. De var så underbara på alla sätt och vis. Lugna och fina, läkaren förklarade hela tiden vad som skulle göras, hur det gick till, frågade hur det kändes, om jag hade ont.. var det obehagligt? Ja, även kandidaten som utförde det hela, var fantastisk! Lugn, trygg och det kändes som om jag befann mig i en mjuk kokong av trygghet och att inget ont i världen skulle kunna ske. De båda var verkligen varandras komplement i yrket. Detta skedde på ögonkliniken, Kalmar Lasarett.

I somras fick jag min andra vagel och den upptäckte jag under arbetets gång. Tack och lov försvann den relativt fort, bara på några dagar och det hela glömdes bort… tills jag stod i duschen i morse och tvättade mig. Då kände jag att det skavde till i ena ögonlocket, denna gången det övre och jo men visst… där sitter det en rackare precis under där ögonlocket viker sig över ögongloben. Den går under benämningen inre vagel eller hordeolum internum

Lätt svullen över ögat får jag väl stå ut några dagar. Det ömmar ju lite men vad göra? Vad jag undrar är ju varför dessa infektioner dyker upp.

Jaja, det är lika bra att vara glad för nu när det är dags igen, är det bara att le. Inget annat hjälper.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php