Sep 08 mån 2014

Dagens tanke

”Man måste minsta livet för att kunna finna det.” Anne Morrow Lindbergh

Vi är ofta upptagna av att försöka styra det som händer i vårt dagliga liv och så ivriga att planera för morgondagen att vi låter livet glida oss ur händerna. Livet är idag. Allt vi är säkra på att vi har är de ögonblick i livet som vi inte kan hålla kvar. Ibland känns det som om de här ögonblicken står utanför tid och rum, de är gåvor som vi får ta emot och lämna ifrån oss på samma gång. Liksom en slända som sätter sig på handen och som,om vi försöker fånga den, antingen blir krossad eller flyger sin väg.

Livet är en dag saker som vi måste släppa taget om – våra vänner och kära, våra barn när de växer och blir stora, våra drömmar, vår ungdom. Bara vi själva, vårt innersta jag, är konstant. Det finns där varje dag, det kan vi lära oss något nytt om varje stund, just i detta ögonblick.

Kan jag njuta av varje ögonblick idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php