Sep 07 sön 2014

Glutenfritt bröd

Att hitta gott glutenfritt bröd, är inte lätt. Visserligen hittade jag ett gott bröd i affären, men… det var inte precis vad jag tänkt mig.

I en av mina kokböcker hittade jag ett recept som visserligen inte innehåller någon form av mjöl men brödbullar skall det bli i alla fall. Det är fröbröd med morötter.

Men för att mixa ihop detta, kände jag hur tomt det är utan den matberedare jag en gång hade (fick kastas efter många års hårt arbete) så jag kunde bara bege mig ut igår för att inhandla en dylik tingest: turkos och grann :thumbup_tb:

Med hjälp av den kunde jag snabbt finriva ½ kg morötter, sedan mixade jag 2 dl mandel, 2 dl solrosfrön, 2 dl pumpakärnor och 1 dl linfrön för att tillsätta ca 3 dl av morötterna, mixa i hop det och sedan tillsätta resten av morötterna. Jag vispade ihop 4 ägg och hällde ner i smeten och körde i matberedaren en liten stund till. Sedan var det bara att forma 8-10 brödbullar och placera dem i ugnens 175 grader under 60 minuter – och där stå de nu

Nu är det bara en spännande väntan som gäller… skall det smaka gott eller skall det smaka allt annat än gott? Något jag glömde, var att strö på lite pumpa- och solrosfrön innan jag ställde in plåten i ugnen, men det blir nog bra ändå.

Har Du något spännande recept på bröd – med eller utan gluten?

En kommentar till “Glutenfritt bröd”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 32.0 skrev den 08 Sep 2014 @ 20:22

    Hur smakade det då?

    Det smakade bra. Det var godare idag
    än igår. Annars är ju nybakat godast
    när det är helt rykande färskt.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php