Sep 07 sön 2014

Dagens tanke

”Solen är livgivande … Jag talar till den som till en gud” Peter Firth

Att tro på en kraft som är starkare än man själv, är som att veta att solen finns på himlen. Vissa dagar lyser solen med ett så starkt sken att allting runt omkring oss lyser upp – trädgrenar, snöflingor, våra goda vänners ansikten. När man planterar ett frö, är det solens värme som bjuder det att spira upp och bli en blomma eller en frukt. Solen är det centrum som jorden kretsar kring. Solen skänker jorden ljus och värme – ibland utan att vi lägger märke till det.

Andra dagar ser vi inte solen – den döljs av tjocka moln. Men vi vet att även de dagarna tränger solstrålarna ner till jorden med sin livgivande kraft.

En högre kraft skänker oss liv och värme på samma sätt som solen skänker jorden liv och värme. Vissa dagar har vi inga svårigheter att upptäcka den högre kraftens närvaro i vår tillvaro, men andra dagar ser vi den inte för alla molnen. Men den högre kraften ger oss en ljus och trygg replipunkt i livet och den är med oss även under stilla, molniga dagar.

Hur är den högre kraften närvarande i mitt liv just nu?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php