Sep 06 lör 2014

Västlänken igen

När skattebetalarnas pengar skall användas i miljardprojekt, anser jag och säkert fler med mig, att kostnaden för projektet skall vara offentligt.

Det har spekulerats en del i slutkostnaden och å ena sidan håller man budget och å andra sidan sägs det att budgeten är sprucken.

Det senaste är att västlänkens pris hålls hemligt för Göteborgs väljare. Det enda de idag lovar är att budgeten på 20 miljarder kronor, kommer att hållas. Men med bara dagar kvar till folkomröstningen om trängselskatten och i förlängningen hela Västsvenska paketet har inga siffror presenterats som styrker detta.

Är det ett okej sätt att hantera en offentlig budget? Jag kan inte tycka det. Har de inget att dölja, så är det bara att offentliggöra projektets budget i sin helhet.

Vore det inte på tiden att göteborgarna ställer sina bilar och därmed kommer undan trängselskatten, som betalar hela kalaset för pendlarna? Vad Göteborgs stad får in på en dags trängselskatt, vet jag inte, men en dags trafikstopp borde nog kännas i budgeten.

Detta myglande med skattebetalarnas pengar gör att misstron för politiker och andra som beslutar, minskar allt mer – om det nu fanns något förtroende dör dem.

Men det är helt fel att de hemlighåller slutpriset för Västlänkens kostnad.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php