Sep 06 lör 2014

När skall folk lära sig?

Som internetanvändare måste vi alla vara på vår vakt så att vi inte drabbas för oseriösa användare av internet. Om och om igen, kan vi läsa om hur folk luras, eller låter sig bli lurade, av olika bedragare. Det är allt ifrån Blocketannonsörer till kapade konton på t.ex Facebook.

Än en gång har det hänt. Ett Facebook-konto sägs ha blivit hackat. Det kom ett meddelade till en kvinna som hon trodde komma från en vän. Vännen ville ha koden till kvinnans IT-bank och får det, efter lite övertalning. Alltså, redan där borde kvinnan förstått att någon inte står rätt till – om hon nu inte delar sitt konto och koder med den som hon trodde var väninnan. Men vips, är hennes konton tömda.

Jag skulle tokskämmas om jag hade lämnat ut sådana uppgifter till någon, så jag skulle inte ens ha mage att anmäla det som bedrägeri, ett bedrägeri man själv deltagit i genom att lämna ut sina personliga koder!

Om man nu skall låna ut pengar till någon vän/väninna/barn, så skickar man väl över pengarna själv via t.ex internetbanken eller om möjligt, lämnar över pengarna personligt i kontanta medel? Man lämnar inte ut sina koder!

När skall folk lära sig att inte vara så godtrogna? När skall folk lära sig att de själva skapar dessa former av hjälp till bedrägeri när de inte är mer försiktiga än så här?

Nej, skäms gott folk över er dumdristighet och lär er att internet är allt annat än det ni tror att det är.

En kommentar till “När skall folk lära sig?”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 32.0 skrev den 06 Sep 2014 @ 11:11

    Det är som sagt inte lätt med information..

    … fast å andra sidan, skall man inte
    behöva informera folk om att inte lämna ut
    sina koder hur som helst…

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php