Sep 06 lör 2014

Man kan inte få allt…

Jag spånar lite på framtidsplanerna: mitt lilla torp/stuga. Den skall helst inte vara sönderrenoverad, så mycket i originalskick som möjligt… då menar jag att renovering genom åren skall ha varit med stor kärlek och omtanke om torpet.

Det skall finnas vedspis som fungerar och är godkänd, helst också kakelugn och jordkällare. Nu har jag hittat två alternativ som förvisso har vedspis som enligt uppgift fungerar men inte kakelugn och jordkällare.

Vedspisen är för att det först och främst ger en behaglig form av värme, det doftar gott, är avkopplande att laga mat på men också vid fall av strömavbrott, så kan jag i alla fall hålla både värme och laga mat. Kakelugnen vill jag ha dels för att det ger en behaglig värme men också i fall av strömavbrott á la stormen Gudrun, så behöver jag inte frysa.

Jordkällaren är för att kunna förvara mat och slippa ha kylskåp som står och surrar…. men också den är bra att ha vid fall av strömavbrott.

Nå.. dessa båda framtidshus jag kikat på ligger å ena sidan 1.9 km väster om centralorten. Är jag villig med den sträckan som pendling? Där är 2 rum och kök, 48 m² och har charm så det räcker. 808 m² tomt.

Å andra sidan så har jag ett gammalt soldattorp som ligger 25.7 km norr om centralorten. 4 rum och kök, 60 m² + biarea 10 m², 2000 m² tomt. Charmigt så det till och med är mer charmigt än vad jag kan uppbringa 8)

Det är mycket man skall tänka om om och när man skall investera i ett boende. Det är inte bara att falla för första bästa. Jaja, det är tur jag inte skall handla i morgon, precis. Jag fortsätter leta, fundera och till slut, när jag känner att det närmar sig ”mitt” lilla hem – då skall jag iväg och titta, känna och andas in husets atmosfär.

Men vem vet… det kan ta ännu ett år eller två innan jag hittar mitt hem.

Man kan inte få allt inom räckhåll – kanske är just ”mitt” hem lite avsides från centralorten ändå värt den sträckan, när jag väl hittar det.

En kommentar till “Man kan inte få allt…”

  1. Micke Linux Google Chrome 37.0.2062.117 skrev den 06 Sep 2014 @ 19:38

    Spännande detta. Att se vart du hamnar menar jag.
    Hoppas du får dig ditt enkla torp nån gång.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php