Sep 05 fre 2014

Personal förgrep sig på dement

När jag läser om hur våra äldre har det på vissa boenden, blir jag mer än upprörd. Av erfarenhet vet jag att det inte alltid hjälper att påtala brister till sin chef. Jag har gjort ett par anmälningar i samråd med chef vad gäller övergrepp, så som verbalt hot om våld men också att våld förekommit från personals sida. Inget hände. Aktuell personal är kvar än idag på det boendet.

Igår läste jag ånyo om ett övergrepp. Det handlade om att en dement kvinna hittas av dagpersonal med ett handtag i ändtarmen! Aktuell personal sägs i artikeln nu vara uppsagd från sitt arbete.

Men hur i helvete är man skapt innanför pannbenet när man gör något sådant? Vi har så många människor som är helt utan möjlighet att försvara sig och de som är i beroendeställning MÅSTE till varje pris kunna lita på oss runtomkring som är till för att hjälpa och stötta, vägleda och hålla sällskap.

Aktuell person som utsatt den äldre kvinnan för detta vidriga övergrepp, riskerar 2 års fängelse. Det anser jag är för kort tid. Visserligen lär det inte finnas så mycket bra i slutbetygen från arbetsgivaren så det kan bli svårt få arbete för den här personen. Men 10 år fängelse anser jag borde vara minimistraff för denna grova formen av våldtäkt. För det är vad det är; våldtäkt!

All personal inom vård och omsorg alla kategorier, får aldrig under några som helst omständigheter våldföra sig på de som är beroende av dem! Inte för att man får förgripa sig någonsin, vare sig det är privat eller i arbete men de som behöver vår omsorg, måste alltid få känna trygghet med att vi gör vårt bästa för dem.

En kommentar till “Personal förgrep sig på dement”

  1. Ullis Mac OS X Google Chrome 37.0.2062.94 skrev den 05 Sep 2014 @ 13:55

    Läste detta och blev vansinnig! Personen som gjorde detta har helt klart något fel i skallen. Jobbar själv med personer med demenssjukdom och dom måste man ju verkligen ta hand om på ett särskilt sätt. (Givetvis hade det inte varit ok att göra så här med _någon_).

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php