Sep 05 fre 2014

Dagens tanke

” Ta hand om Dig, min kära, och sköt Ditt
så tar jag hand om mig och sköter mitt
njut av Din ensamhet och själv Dig rå
först då kan vi frihet nå båda två”
Mary Lee George

Ensamheten finns inom oss. Den beror inte på hur andra beter sig mot oss, även om det kan påminna oss om att vi känner oss ensamma. Alla har vi varit ensamma och njutit av det – under en promenad på flodstranden, eller när vi har gnolat på en visa som vi tycker om. Att känna sig ensam är att känna att ingen bryr sig om en eller vill vara tillsammans med en.

Ibland måste man få känna sig ensam, och veta att det inte är något fel på en hur man än känner sig. Och ibland kan det vara klokt att ta reda på om det man känner stämmer eller inte. Vi kan fråga mamma om hon tycker om oss, vi kan fråga en god vän om han eller hon vill vara tillsammans med oss, och lyssna på deras svar. När vi känner oss ensamma, vill vi ofta inte höra på vad andra säger, om det inte stämmer överens med vad vi själva anser. Men vad vi måste komma ihåg är att det inte är något fel på oss, hur vi än känner oss.

När jag känner mig ensam – vad kan jag göra då?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php