Sep 04 tor 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”De flesta människor är ungefär så lyckliga som de har bestämt sig för att vara.” Abraham Lincoln

Negativa tankar är som småsten som rullar utför en bergssluttning. Den första stenen stöter till en annan sten så att den börjar rulla och i sin tur stöter till en tredje. Och så håller det på, tills tusentals små och stora stenar, ja, till och med stora stenblock, dras med i raset utför branten.

När vi känner att vi har fastnat i en negativ tanke, kan vi besluta oss för att sätta stopp och ersätta den med en positiv tanke. I början kanske en enda positiv tanke inte räcker för att knuffa undan den negativa tanken. Vi kanske måste tänka fler positiva tankar och börja låta dem rulla utför bergssluttningen. Och om vi tränar flitigt, går det snart lättare för den första goda tanken att lösgöra fler. Vi märker snart hur livet förändras när vi börjar se den positiva sidan av saker och ting.

Hur skall jag se på tillvaron idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php