Sep 02 tis 2014

Dagens tanke

Svaret, min vän, flyger för vinden. Svaret, min vän, flyger för vinden.” Bob Dylan

En familj är som ett klockspel som drivs av vinden. Alla de olika familjemedlemmarna fungerar som motvikter för varandra så att balansen upprätthålls. När en får problem, ikläder sig ofta de andra olika roller och försöker ta itu med situationen. Men vad händer med vårt klockspel när alla drar åt olika håll? Då förlorar vi balansen, och antingen krockar vi med varandra – och då blir det en riktig kakafoni – eller också tappar våra klockor kontakten med varandra och det uppstår en pinsam tystnad.

Om vi släpper taget och förlitar oss till den andliga kraften utanför oss själva, upptäcker vi att den är som vinden. Den sätter vårt klockspel i rörelse sakta och varligt, så att vi kan slappna av och tillsammans gå i den riktning dit vi styrs. Den lockar fram de vackra harmoniska toner som vi själva inte lyckats frambringa.

Vad kan jag göra för att vi tillsammans skall åstadkomma vackrare musik?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php