Aug 31 sön 2014

Dagens tanke

”Jag är byteshandlare i själ och hjärta… fast byteshanden får inte gå jämnt upp, då känns det bara som ett lån. Jag byter hellre en stark hand mot ett tålmodigt öra eller en god historia mot en måltid; vad som helst, bara kommersen hålls igång.” Gordon Bok

Enligt ett gammalt talesätt finns det bara två sorters människor; givare och mottagare. Vi som är givare, trivs med det. Vi har alltid en slant att låna ut till den som är pank, ett vänligt ord till den som är ledsen, en hjälpande hand till den som behöver det. Men vi givare blir ibland generade, när vi är mottagare. Då skjuter vi ifrån oss tacksamheten, gåvor och hjälp även när vi skulle behöva dem eller har gjort oss förtjänta av dem.

Vi som är mottagare å andra sidan, har förmågan att med tacksamhet ta emot andras gåvor. Vi vet hur vi skall be om det vi behöver. Men ofta vet vi inte hur vi skall bära oss åt för att ge. Vi är rädda för att våra gåvor inte duger, för att de skall bli försmådda, för att man skall skratta åt dem.

Alla kan lära sig att bli byteshandlare, att både ge och ta emot. Vi kan lära oss att ge det vi har att ge, och att tacksamt be om det vi inte har.Det är den största av alla gåvor.

Vad kan jag ge och ta emot idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php