Aug 30 lör 2014

Chili med blandade bönor

Det är dagens matlagning som genererade 4 matlådor á 2.5 viktväktarpoints per portion, för den intresserade. Den innehåller vit och gul lök, morötter, röd och grön paprika, champinjoner, äpple, chilipulver, krossade tomater i chili, kokta blandade bönor samt lite hackad persilja. Den blir fin med lite sallad till och sallad, det har jag inte hemma. Nå, det kan jag fixa en annan dag att ha till.

Det är inte alla som tycker om bönor. Många ger sken av att bruna bönor är det värsta som finns, men samtidigt så älskar de chili concarne. Jag är rätt förtjust i bönor men det blir ändå rätt sällan jag äter det. Vad som är ”äckligt” med bönor, vet jag inte för hittills har ingen kunnat uppge det av alla jag frågat genom åren. Kanske är det som med bambamaten (skolmaten); det skall av hävd och tradition uttalas som äcklig även när den inte är det.

Många patienter undrar över varför vi serverar 2 lagade mål om dagen. Det äter de inte hemma. Nej, inte jag heller. Men mat är en del av behandlingen och sjuka kroppar behöver all näring den kan få för att friskna till. Det är sällan vi tänker på mat som medicin eller en del av en behandling. Men å andra sidan.. äter vi inte bra mat så tar kroppen stryk.

En dröm jag har – eller i alla fall ett önskemål – är att få komma iväg en månad på ett hälsohem eller vad det kan kallas. Där vill jag få in en bra rutin på bra mat utan att bli fanatiker. Att få hjälp med träning utifrån min kropps behov och utifrån hur min kropp fungerar. Men frågan är om det finns ett sådant ställe och framför allt: Det kostar förmodligen mer än ett par månadslöner. Så snart det kommer till hälsa, så har folk och organisationer vett på att ta betalt.

Jaja… var sak har sin tid. Det skall bli spännande att äta lunch på jobbet i morgon då det blir en matlåda med chili med blandade bönor.

En kommentar till “Chili med blandade bönor”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 31.0 skrev den 31 Aug 2014 @ 09:52

    Bruna bönor på skolan var ingen höjdare.. tror mest det var ”såsen” som var boven.

    Äter en hel del bönor till salladen då sånt finns lite överallt numera.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php