Aug 29 fre 2014

Dagens tanke

”När man lär känna en man, dömer man honom efter kläderna; när man skils från honom, dömer man honom efter hans hjärta.” Ryskt ordspråk

På en parkbänk satt en sliten och smutsig kvinna. Håret var tovigt, kläderna gamla och trasiga. Hon höll en papperskasse tryckt mot kroppen. Den innehöll tydligen alla hennes ägodelar. Hon satt i solen och gnolade för sig själv. Då och då kastade hon lite popcorn till änderna som stod runt fötterna på henne. En liten pojke satt med sin mamma nere vid stranden. De ville inte dela bänk med den gamla kvinnan med den förvirrade blicken. Men när gumman vinkade åt pojken att vara med och dela på påsen med popcorn, sprang han till bänken och skrattade förtjust medan de matade de hungriga änderna.

Världen är full av överraskningar och annorlunda ting. Och visst vill vi den skall vara det? Om vi skyr andra människor på grund av deras utseende, utestänger vi oss själva från en del av livet. Men när vi är öppna för det som är annorlunda – när vi accepterar det och inte är rädda för det – då skänker vi andra stor glädje.

Hur skall jag döma mina medmänniskor idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php