Aug 28 tor 2014

Dagens tanke

”Vilken väg man väljer beror i stor utsträckning på vart man vill.” Lewis Carroll

Dag efter dag körde pappan samma trista motorväg till samma trista jobb. Ibland följde hans dotter med honom till arbetet. En gång fick hon syn på en slingrande väg som gick parallellt med motorvägen. ”Kan vi inte köra den vägen i dag, pappa?” föreslog hon. Pappan muttrade och gjorde invändningar, men till slut körde han i alla fall in på den smala vägen.

Till sin förtjusning upptäckte de att vägen var kantad av träd och blommor i regnbågens alla färger. De kom till en pittoresk liten by och där låg ett kontor som hade en skylt i fönstret. På skylten stod det: ”Kontorist sökes. Närmare upplysningar lämnas här.” Jobbet verkade perfekt och mannen tog det, och han kände sig gladare än på många år.

Ibland måste man våga ge sig ut på nya vägar för att komma till nya ställen. Hur skall vi annars kunna förändra det vi bör förändra i vår tillvaro? Det är så lätt att göra det, om vi bara vågar oss på något som skiljer sig från den invanda lunken.

Vad kan jag göra idag som skiljer sig från min invanda lunk?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php