Aug 28 tor 2014

Annorlunda start på dagen

En ledig dag brukar starta med att jag kliver upp, startar TVn och göra vad man gör på morgonen… bädda, toabesök, duscha, fixa frukost och sätta sig i soffan och äta samt glo med ointresserad blick på dumburken.

Idag finns det inga TV-kanaler att se. Jag har inte orkat ta tag i det där med baskanalerna från SVT så jag skulle få in dem. De finns inte i antennuttaget så jag får väl kanske backa till 1950-talets inomhusantenn. Men vem orkar bry sig? Inte jag.

Inte idag.

… och så har jag ju inget Facebook att fullständigt korkat lägga energi på med att spela ointressanta spel som tidsfördriv, kika på andras utlägg av bilder eller statusuppdateringar – än mindre lägga ut någon mindre intelligent statusuppdatering själv.

Det är så befriande!

Men vad har jag gjort i stället för att tom-titta på TV och surfa på fejjan? Allt som vanligt, utom just det! Tystnaden är skön, morgonstressen som jag inte visste jag hade, känns befriande att slippa. Jag sitter här i soffan… har ätit min frukost i lugn och ro samtidigt som jag tog mig tid att skriva ett mail till en god vän i Norge.

Jag har just plockat fram mina mat/kokböcker för att hitta goda recept utan laktos och gluten samt nöt- och griskött. Efter ett försök att gå en genväg efter den typen av mat, vände jag mig till en av de största viktväktarorganisationerna som finns med frågan om de kände till en mat/kokbok med det innehåll jag behöver. Svaret kom om att de inte hade något sådant inom sin egen verksamhet och kunde inte rekommendera någon annan bok heller. Vilket jädra tur jag inte skall gå ner i vikt med dem! Det hade inte funkat eftersom de inte har utbud för mitt behov!

Så nu får jag mixtra lite själv, läsa all pyttetext till innehållsdeklaration (det borde stå i textsnitt 12 för att vara läsbart) på allt jag handlar så det inte innehåller gluten eller laktos. Så behöver jag en spark i baken och lite inspiration när det kommer till matlagning.

Dagen är räddad! Först leta recept, sedan skriva en veckomeny för matlådor… därpå är det akupunktur och efter det skall jag iväg och handla. Sedan fixa matlådorna också.

Nu när jag inte har fejjan och TV att slösa tid på, så får jag ju mer tid över att spela roligt spel i stället. Tillhör Du dem som spelar Quizkampen? Allmänbildande och lärande. Det är ett roligt spel och jag har redan lyckats locka med några att spela – och några lockade med mig att spela! Skicka ett mail via [KONTAKT] i menyn med Ditt användarnamn, så kan jag lägga till Dig, om jag vet vem Du är. Man kan dessutom chatta med varandra samtidigt – bara man inte glömmer bort att svarstiden är tidsbegränsat 😉

Det är en annorlunda start på min lediga dag och jag tycker om denna nya start. Gör Du något för att förändra Dina dagars invanda rutiner?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php