Aug 27 ons 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Om Du har fjärilar i magen, skall Du bjuda in dem i hjärtat.” Cooper Edens

Alla har vi fjärilar i magen någon gång. Det händer första dagen i skolan eller första dagen på ett nytt arbete. Det händer nästa varje gång vi försöker oss på något nytt eller svårt. Fjärilarna är nervösa och fladdriga, och ibland får vi mest av allt lust att gå och lägga oss igen.

Men det bästa vi kan göra, och ibland det enda, är att med högburet huvud promenera rakt in i den nya,okända situationen. Vi kommer antagligen att vara blyga i början, men det är bara naturligt och går över.

Nervositeten an förbytas i iver och glädje över den nya arbetsuppgiften. Vi kan börja känna oss stolta över att vi lyckas övervinna rädslan. Det är en bedrift att inte låta hejda sig av sin rädsla utan att i stället låta fjärilarna breda ut vingarna i hjärtat.

Kommer jag att kunna njuta av fjärilarnas skönhet idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php