Aug 26 tis 2014

Omstrukturering

20:15 i kategorin Hälsa

När jag var i Egypten för drygt 2 år sedan, kom jag på vid hemkomsten att det var något som var bra där. I alla fall när det handlade om maten. Lite fundersam stod jag hemma och undrade vad jag inte åt/drack i Egypten som jag inmundigade hemmavid?

Det som slog mig var att mjölkprodukter inte fanns med på menyn under Egyptenresan. Då beslutade jag mig för att ta bort laktosen i stort sett helt. Det hjälpte på de bekymmer som kroppen hade.

Nu drar jag det till nästa nivå. En ständig trötthet och värk i kroppen (bortsett från rygg och höfter) så nalkas nu höst, vinter och med det kyla och ledvärk. Någon reumatisk värk är det inte, utrett och klart. Vintertid har jag tagit Supergreens vintertid och varit av med all värk (dock inte under de två senaste åren då jag utrett lederna) och det är dags att handla hem denna fantastiska blandning. Men inte nog med det. Jag skall testa – har redan börjat lite smått – att ta bort alla glutenprodukter och skippa allt nöt- och griskött en tid. Visserligen är det numer sällan jag äter kött men ändå.

Främst är jag ute efter att bli piggare. Jag är så infernaliskt trött oavsett om jag sover bra eller inte. Något bör ju vara ”fel”. Så varför inte se om det hjälper att ända kosten ganska radikalt? Det svåra blir att avstå korv! Korv kan aldrig ersättas med substitut! Jag har testat! Men om det nu är så att det är gluten (och kanske köttprodukter) som gör mig så trött, då får det vara värt att avstå.

En väninna och jag satt och talade lite om kost när jag var i Kalmar under helgen. Vi är båda överens om att det nog inte handlar om köttet i sig, utan det handlar mer om hur man hanterat fodret till gris och nöt, all antibiotika man blandar ner i fodret och allt annan skit man ger för en snabb tillväxt, minskad risk för sjukdomar hos djuren o.s.v Vi blev ju aldrig sjuka förr av att äta kött. Det är ett senare påfund i och med kommersialismen.

Det skall i alla fall bli spännande med denna omstrukturering av kosten och det kommer att krävas en hel del tålamod och läsning på paket. Inte ens den kinesiska soyan som smaksättare är utan vetemjöl! Jaja, det är bara att ta fram förstoringsglaset och läsa! Hål tummarna!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php