Aug 26 tis 2014

En ny tystnad

20:26 i kategorin Allmänt

När jag kommit hem från jobbet, har jag brukat starta TVn och ha den som sällskap. Den har stått där och småpratat med mig – mest har det varit en monolog från TVn och dess invånare.

Förra veckan stängde de ner kanalutbudet och jag skall ha det så kallade basutbudet kvar; SVTs kanaler. Men TVn hittar dem inte då de uppenbarligen inte finns i antennuttaget numer. Någon gav mig tipset om att ta ut antennen och hänga upp den och göra ett kanalsök, alternativt köpa en inomhusantenn. Visserligen anser jag att det inte skall vara så komplicerat att få ut SVTs utbud i TV-skärmen och jag har inte orkat engagera mig i det. Så bra är det inte på TV.

Så TVn står där tyst och stum. Den står där i all sin enkelhet och säger inte ens Bolibompa. Någon tyckte jag skulle koppla in laptopen för att se SVT-playkanalerna men å andra sidan, hur spännande är det egentligen på TV? Gamla långfilmsrepriser som setts om och om igen? Nyheter som berättar om krig och död? Men netflix, då? Nej.. inte heller det lockar. Vill jag se film, går jag helst på bio.

Så här är så tyst och tomt. Inte nog med det; jag tog ju bort mitt facebook-konto för en tid sedan, så datorn är knappt vaken överhuvudtaget! Nej, jag ångrar inte att jag stängde ner kontot. Jag saknar det inte alls! Det är en befrielse att inte ha det, att inte känna mig ”tvungen” att kolla om någon skrivit något ovettigt och ointressant… eller om jag skulle tjoa något lika ointressant själv där på sidan.

Så här är så tyst och stilla. Det är en behaglig tystnad som jag helt klart behöver just nu. Det känns skönt, för det är därmed lättare att ta tag i sådant jag innan sagt: ”Jag skall bara… ” och så har TVn stått på och pratat med mig… eller facebook ropat ett och annat plong….

Det är en ny tystnad.. och den är skön!

En kommentar till “En ny tystnad”

  1. Micke Linux Google Chrome 36.0.1985.135 skrev den 26 Aug 2014 @ 22:24

    Här är det väldigt tyst med.. Inte mycket ljud alls.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php