Aug 25 mån 2014

Dagens tanke

”… att älska sig själv är att villkorslöst acceptera vikten av att man får det man vill ha – att respektera sina behov.” Marion Weinstein

Det var en gång en kvinna som älskade sin man och sina barn så högt att hon gjorde allt för dem och ingenting för sig själv. Hon tyckte det var själviskt att sköta om sig själv.. Hon tog aldrig semester när hon behövde det. Hon stannade hemma och tog hand om familjen, vilka uppoffringar det än innebar för henne själv. Men till slut märkte hon att hon blev bitter därför att hon bara tog hand om andra och inte om sig själv. Då började hon kräva att få det hon behövde. I början tyckte familjen att det var jobbigt. Men så småningom märkte de att när hon var utvilad, blev tillvaron lugnare för dem också. Det var inte alltid lätt för henne att älska sig själv tillräckligt för att begära det hon behövde, men hon lärde sig att om hon sa nej till de krav hon inte klarade av, kände hon sig lugn och fattad. Och framför allt var hon inte längre bitter på familjen för att de ställde krav. När hon sa ja, gjorde hon vad de bad henne om med sann glädje.

Är jag ibland bitter över att jag gör saker som jag kunde ha låtit bli att göra?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php