Aug 24 sön 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”På alla hjärtans dag kom det brev
till alla andra, men vi utan blev
och med i de utvaldas skara
i bollspel fick vi aldrig vara.”
Janis Ian

Alla har vi någon gång upplevt att vi inte har fått vara med, vi har upplevt det plågsamma utanförskapet. Vi har stått vid sidan av och hoppats på att bli insläppta i vad vi har trott vara en förtrollad krets. Om de bara ville bjuda in oss, har vi tänkt, så skulle vi bli annorlunda – då skulle vi bli så märkvärdiga.

Men om vi ser oss omkring, märker vi att den ”förtrollande” kretsen består av människor som är precis likadana som vi: otrygga och osäkra ibland. De har också varit ängsliga och rädda för att inte bli accepterade, precis som vi.

Men det går över. Om vi utnyttjar de här tillfällena till att lära oss att förstå oss själva lite bättre, så kommer vi att kunna förstå andra bättre, när de känner sig utanför och ensamma. Och när det är vår tur att välja ut ett lag eller att skriva ett bre på alla hjärtans dag, så kommer vi att minnas det.

Vem kan jag komma ihåg idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php