Aug 23 lör 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Varje gång Du faller, skall Du ta upp något” Oswald Avery

Det var en gång en livlig pojke som ramlade och bröt benet. Till våren skulle han kunna springa igen, sa doktorn, om han låg till sängs en hel månad och höll benet stilla. Först ville han inte lyda, men han upptäckte att ju mer han tänkte på allt som han inte fick göra, desto argare och tröttade blev han.

Föräldrarna ställde en telefon bredvid hans säng, och varje dag ringde hans kamrater. Han hade aldrig tyckt om att prata i telefon, men han blev glad när de ringde. Han skrev brev och fick svar, och upptäckte till sin förvåning att det var riktigt roligt. I vanliga fall hade han aldrig tid att skriva brev.

Han lärd sig att spela schack och började tycka om att läsa. Dagarna gick långsammare och var tystare än han var van, men han upptäckte att en månad går ganska fort. När våren kom, kunde han springa igen och var gladare än förut.

När vi lär oss att acceptera svårigheter i vår väg, märker vi snart att de inte är något annat än emballage kring nya upptäckte och fortsatt utveckling.

Om något oväntat hindrar mig idag, vilka glädjeämnen kan det få mig att upptäcka?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php