Aug 20 ons 2014

Dagens tanke

”Livet bör man leva framåt och förstå bakåt.” Sören Kirkegaard

En gång blev det en väldig eldsvåda i en liten by. Elden spred sig och flera bostadshus och affärslokaler brann ner till marken. Långt om länge fick man elden under kontroll och kunde släcka den. Byborna gick samman och byggde upp sin by igen, men en ung man envisades med att rota i brandresterna för att få resa på orsaken till eldsvådan. De otåliga byborna grälade på honom och sa: ”Varför slösar Du tid på att leta efter orsaken? Eldsvådan och skadorna blir inte mindre av det.” ”Nej”, sa den unge mannen, ”men det kanske kan hjälpa oss att slippa nya eldsvådor.”

Ibland måste vi se tillbaka på ett plågsamt förflutet för att förhindra att det upprepas. När vi har lärt oss att förstå oss själva bättre, kan vi lämna det förflutna bakom oss och fortsätta mot framtiden med säkrare, tryggare steg.

Kan jag lära mig något av mitt förflutna idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php