Aug 19 tis 2014

Dagens tanke

Ett träd som växer i en grotta bär ingen frukt. Kahlil Gibran

Om man planterar ett träd i en grotta, skulle det snart sluta växa. Det skulle inte finnas utrymme för trädet att utvecklas och blomma. Det skulle bara växa en liten bit, och sedan skulle det inte bli större.

Rädslan kan vara som en grotta. Ibland tar vi vår tillflykt till rädslan, på samma sätt som man söker skydd i en grotta. Men rädslan hindrar oss från att tänka de nya tankar och pröva de nya beteenden som vi behöver lära oss för att utvecklas och mogna. Vi sitter bara och kurar och ser alla de möjligheter tillvaron erbjuder passera revy. När rädslan sätter klorna i oss, skall vi dra ett djupt andetag och ta itu med det som vi är rädda för. Grottan försvinner när vi stiger ut i solen, friska luften och i de oväder som hör till all utveckling.

Vad kan jag sluta vara rädd för idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php