Aug 18 mån 2014

Dagens tanke

”Även stora floder flyter upp ur små källor.” David Everett

Var vi än befinner oss, rinner det en bäck någonstans i närheten. Vi har sett många smala och steniga vattendrag. På sommaren är det nästan inte ens en bäck, men på våren är det tillflöde till en mäktig flod.

Alla är vi som den lilla bäcken, en rännil som ger sitt bidrag till ett större vattendrag. Ibland känner vi oss förtorkade och bidrar inte med någonting. Ofta känner vi oss små, steniga och otillräckliga för vår uppgift – när vi inser vad vi har för uppgift.

Ibland verkar uppgiften alldeles för enkel: stiga upp på morgonen, älska, arbeta och leva så redbart som möjligt under dagen. Vad är det för bidrag? Men ibland verkar det alldeles för krångligt. Hur mycket mer skulle vi inte kunna bidra med om vi kunde se hela floden – var den börjar och var den slutar – och visste vad som skall ske i morgon.

Vi upplever ebb och flod. I våra nöjda ögonblick känner vi att vi gör vårt bästa varje dag.

Vilka bidrag – om än små – kan ja ge idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php