Aug 17 sön 2014

God, kall soppa

09:26 i kategorin Mat och bak

Igår fick jag recept på en kall soppa. Soppa är något som jag anser är underskattat i detta land och i perioder äter jag mycket soppa.

Kvinnan jag fick soppan av, hade fått den av en annan familjemedlem som menade att man går ner i vikt av att äta av den. Kvinnan som vidarebefordrade soppan till mig hade på en vecka tappat 2 kg. Nå, soppa är gott och jag är i behov av nya recept för att återigen börja tycka det är roligt att härja i köket. Så igår gjorde jag soppan och jag måste medge att den var väldigt god.

Receptet är:
1½ liter vatten
4 buljongtärningar
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
300 g tomater (ca 3 st tomater)
3 vitlöksklyftor
2 msk persilja
2 msk oregano
salt
svartpeppar
1 msk olivolja
saften från en pressad citron

Koka vatten och buljongtärningarna (om Du önskar, välj flera olika smaker buljong. Jag valde 2 grönsaksbuljonger och 2 hönsbuljonger) Låt svalna

Kärna ur tomaterna, paprikorna och gurkan. Skär alla grönsaker i små tärningar, storlek enligt eget önskemål. Lägg ner grönsakerna i den svalnade buljongen, salta och peppra efter behag, hacka persilja och oregano (fungerar med torkad också) och lägg ner i soppan samt häll på olivoljan samt citronsaften.

Kvinnan jag fick receptet av, hade bytt ut två måltider/dag till soppan och åt en ”vanlig” måltid utöver det och hade på 1 vecka tappat 2 kg. Soppan är väldigt god och passar kanske bäst när det är mer sommarvärme än det är nu. Men som kall soppa så rekommenderar jag den varmt. Det är en explosion av smaker samt en kompott av nyttigheter.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php