Aug 16 lör 2014

Hur är folk funtade, egentligen?

När man kommer till en bilolycksplats, bör den första åtgärden vara att tillkalla ambulans, polis och eventuellt brandkår. Man bör se efter om det finns skadade som behöver hjälp och efter kunskap och förmåga, hjälpa dessa. I alla fall kan man bistå med att lyssna och lugna de drabbade tills proffsen kommer.

Man står definitivt inte i vägen för räddningspersonalen när de kommer. Så nog sjutton blir jag mer än upprörd över att det finns vad jag skulle ville kalla idioter, när jag läser denna artikel där det framkommer att folk som kom till en olycksplats stod och filmade i stället för att hjälpa/tillkalla hjälp samt att räddningspersonalen fick uppmana att folk flyttade på sig: ”Patruller fick lägga tid och kraft på att be filmande människor flytta sig ur vägen. En person skrattade åt uppmaningen ‘visa hänsyn’.”

Man skall aldrig önska att någon annan råkar illa ut, det slår alltid tillbaka på en själv. Men ibland undrar jag om det inte är så att i alla fall den som skrattade åt uppmaningen att visa lite hänsyn, kanske på ett eller annat sätt skulle fastna i en avloppsbrunn och folk stod och skrattade och filmade denne person hellre än att hjälpa.

Hur är folk funtade, egentligen?

En kommentar till “Hur är folk funtade, egentligen?”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 31.0 skrev den 16 Aug 2014 @ 21:01

    Man undrar ju hur det är med folk..

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php