Aug 15 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

Rötterna skänker oss näring och liv, och de förankrar oss tryggt i jorden. Vårda dem väl!” Anonym författare

Alla träd har olika rotsystem Granen växer fort med rötter som breder ut sig strax under markytan. Lönnen växer långsamt. Dess rötter går djupare och söker fukt långt ner i marken. Båda rotsystemen är livgivande, men i stormigt väder, när vinden viner i trädkronorna, står lönnen stadigare med sina djupgående rötter. Trots att granen växer fortare och klarar sig på ytlig fukt, står den inte emot stormarna lika väl.

Ofta vill vi få våra önskningar uppfyllda genast. Vi vill spela piano, men bara om vi kan lära oss det fort. Vi vill att alla skall tycka om oss genast, annars bryr vi oss inte om dem. Om det inte går bra meddetsamma, ger vi upp.

Men det som skall räcka länge här i livet, tar tid att utveckla. Om vi vill att våra vänskaps- och kärleksförhållanden, våra färdigheter, våra talanger skall stå rycken i de stormar alla människor råkar ut för, måste vi ge dem tid att växa och mogna inom oss. Under tiden skall vi förundras över hur mycket vi kan lära av vår omvärld.

Vad låter jag rota sig på djupet idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php