Aug 13 ons 2014

Dagens tanke

”Rädslan är i många fall tunn som silkespapper. Ett enda modigt steg räcker för att göra hål i den.” Brendan Francis

I lekparken fanns en ovanligt lång rutschkana. Jason vågade inte åka i den. Man måste klättra upp för en lång stege för att komma upp. Alla hans kamrater klättrade upp och skrev av förtjusning när de åkte utför den långa kanan.

”Kom då”, sa Jasons kamrat Steve. ”Det är jättekul!”
”Är det inte otäckt?” frågade Jason.
”Lite”, svarade Steve. ”Men man vänjer sig.” Och så sprang han i väg för att åka en gång till.

Jason gick fram till rutschkanan med bultande hjärta. Långsamt satte han foten på första steget och började modigt klättra upp. När han stod uppe på avsatsen, tyckte han att hela världen låg för hans fötter.

Av Jason kan vi lära oss att om vi bara tar det första steget, kommer vi att få uppleva många spännande ting. Alla har vi gjort det någon gång förut – i rutschkanan, på cykel, i skolan. Varför inte försöka en gång till?

Kan jag övervinna min rädsla för något särskilt idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php