Aug 12 tis 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Jag tänker inte på allt elände, utan på allt det vackra som fortfarande existerar.” Anne Frank

Vi blir inte gladare av att rota i våra olyckor. Men om vi tar oss tid att försöka se något gott i allt som vi tycker är dåligt, har vi tagit ett steg i rätt riktning. Och då kanske vi upptäcker att det goda överväger.

Det är mycket större chans att vi skall få en bra dag om vi inte hänger upp oss på motgångarna, utan koncentrerar oss så mycket vi kan på det som går bra. Det är förnuftigare att leta efter diamanter i en diamantgruva än på en soptipp.

Därför skall vi inte fastna i våra misslyckanden, utan i stället dra lärdom av dem till nästa gång. Om vi ideligen blickar tillbaka på försuttna tillfällen hindrar det oss från att upptäcka nya möjligheter att njuta av livet. Att leta efter skönheten är något vackert i sig.

Vad kan jag upptäcka för vackert i min närhet idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php