Aug 11 mån 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Vänner är de som hjälper en att bli sig själv i högre grad, att bli den det är meningen att man skall vara.” Merle Shain

Det händer att våra föräldrar, våra lärare och kanske ibland våra grannar uppmuntrar oss att pröva på nya aktiviteter eller att försöka bli bättre i skolan, i någon idrottsgren, i teckning eller i trädgårdsskötsel. Eftersom de är våra vänner, vill de att vi skall göra vårt bästa.

Det är inte alla som vet hurdan en god vän skall vara. Somliga kritiserar alltid och ger aldrig beröm. De som varken uppmuntrar eller berömmer är för det mesta missnöjda med sina egna prestationer. De vill oss inget ont,. De kanske också behöver hjälp av en god vän. Vi behöver inte bara få hjälp av våra vänner, vi behöver få hjälpa våra vänner också. Vi blir själva hjälpta av att berömma och uppmuntra andra.

Vems vän kan jag vara idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php