Aug 09 lör 2014

Dagens tanke

”Det som saknar vilostunder kommer inte att bestå.” Ovidius

När vi är trötta, behöver vi stanna upp och ta oss tid att vila. Ibland tror vi att vi inte har tid med det. Men om vi inte vilar, blir det vi sysslar med till en börda, och vi kan inte glädjas åt det. Djuren vet att det är nödvändigt att ta sig tid att vila. Det hör till livets rytm; aktivitet och vila, ansträngning och avslappning.

Att man blir på dåligt humör kan vara kroppens väg att säga ifrån att man behöver ta en paus. När vi var små, sov vi middag. Ibland glömmer vi att vi har rätt att vila som äldre. Men det är klokt att komma ihåg att vi aldrig växer ifrån vårt behov av lugna stunder.

När vi återvänder till våra sysslor efter vilan, har vi skänkt oss själva och vår omgivning en gåva – att vi är till vår fördel.

Vad kan jag göra bättre när jag är utvilad?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php