Aug 08 fre 2014

Akupunktur och det stressade samhället

10:29 i kategorin Hälsa

Idag fick jag första omgången akupunktur för det läkarna tror är trochanteriter, en åsikt jag inte helhjärtat delar med läkaren.

Men vad gör jag inte för att slippa smärta? Akupunktur har jag fått tidigare, det är drygt 10 år sedan och då för migrän. Det gav god effekt.

Hur var det nu att få denna akupunktur? Jo, det kändes! Trots att jag har mest smärta från vänster höft, så var smärtan när sjukgymnasten snurrade på nålarna, förlagd till höger sida! Mycket intressant, sa sjukgymnasten! Jag kunde bara hålla med. Effekt av detta visar sig efter några gånger.

Hur är det med alternativmedicin? Är det något att ha? Ja, hävdar jag bestämt. Innan det fanns några som kom på att man kunde förkorta människors sjukdomar och smärtor genom att framställa läkemedel via kemiska ämnen, så fanns ju alternativmedicinen. Den stora skillnaden är att med dagens medicinering, så läker kropp i en snabbare takt än den skall. Med alternativmedicin, får kroppen läka i sin egen takt.

Jag säger INTE att den kemiskt framställda medicinen är av ondo. Ibland behövs snabba verkningsämnen vid t.ex akut sepsis (blodförgiftning) och andra sjukdomar som kräver snabb motåtgärd eller som vid cancer av olika slag. Men i övrigt är jag övertygad om att vi skadar oss själva mer vid kemisk medicinering än vid alternativ medicinering så som akupunktur, zonterapi, läkande mathållning med mera. För min del är den kemiska medicineringen en alternativmedicin till den naturliga.

Att vi sedan ca 100 år lever i ett samhälle som kräver snabba resultat både på arbetsmarknaden och när det gäller sjukdomstillfrisknande, gör inte saken lättare för kroppen att vara i balans. Den stress vi lär kroppen att leva med, gör att vi lättare blir sjuka, svårare får att tillfriskna och att få vara sjukskriven och bli frisk i lugn och ro, skapar stress eftersom både arbetsgivare och stat/försäkringskassa kräver att Du är på Din arbetsplats, vilket Du har feber eller är döende.

Vi måste alltid vara uppkopplade mot internet för att vara ”up to date” om vad som sker omkring oss i världen i stället för att ta vara på varandra och se om sitt eget hus först. Vi umgås inte länge personligt med våra vänner och bekanta utan vi ”ses” på nätet och vi sitter ensamma i våra kryp in i en relativt meningslös konversation i ett opersonligt visuellt rum. Vi låter internet ta över våra liv och bestämma hur vi skall leva. Telefonerna är uppkopplade till nätet och det plongar i tid och otid och vid varje plong, bara måste vi kolla vad som skedde, vem som skrev vad och varför… trots att vi kanske sitter runt matbordet med familjen eller goda vänner.

När jag flyttade till Göteborg stängde jag ner internet i allmänhet och facebook och bloggen i synnerhet. Det var ett val jag gjorde för att känna lugnet. Jag var trött på all meningslös konversation som inte gav något men efter ett tag kom saknaden efter att skriva och yttra mig. Bloggen vaknade igen men i nytt namn men med hela gamla bloggens historia i bagaget.

Så kom det sig att en väninna öppnade ett Facebook-konto och började lägga ut sina foton där och jag aktiverade mitt konto igen för att få se bilderna. Nu har jag beslutat att stänga kontot vid en viss tid och det är inget jag kommer att sakna. Mobilen är inte alltid uppkopplad, mest när jag är på resa; till och ifrån jobbet och inte har något att göra eller om jag inte har ett spännande dokumentärprogram att lyssna på.

Så om vi alla vågade backa lite i strukturen hur våra liv ser ut, vad som styr våra liv och hur det påverkar oss… om vi vågar låta våra kroppar hämta andan, läka sig i sin egen takt och våga förebygga vår hälsa genom bra läkande mat men att också våga använda alternativa kurer för att bli frisk, i alla fall när det kommer till ej akut livsavgörande sjukdomar, så tror jag vi skulle må bättre, våra kroppar skulle orka mer och vi skulle vara mycket gladare.

Så akupunktur, ja det tror jag på. Att jag dessutom går och får massage regelbundet, både förebyggande och akut behov av hjälp, är ingen nyhet för någon av mina läsare. Det är också en del av mitt sätt att må väl.

Vad tror Du? Kan medicinkunskapen som fungerat i tusentals år och som inte är förknippad med dagens snabba kemiska preparat (som dessutom ger enorma biverkningar som kräver medicinering av andra kemiska preparat… och det är en ond cirkel där vi fyller våra kroppar med kemiska produkter i tron om att vi blir friskare) vara ett sätt att hela sin kropp i kroppens egen takt? Måste vi verkligen ha snabba resultat i allt? Våra kroppar är våra tempel och vi borde vårda dem med stor ömhet och kärlek för att de skall hålla hög kvalité.

En kommentar till “Akupunktur och det stressade samhället”

  1. thinki.se Windows 7 Mozilla Firefox 30.0 skrev den 09 Aug 2014 @ 08:29

    Hoppas hoppas det hjälper :wub_tb:

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php