Aug 07 tor 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Kärleken består i att två ensamheter beskyddar, berör och välkomnar varandra. ” Rainer Maria Rilke

I ett sunt och tillfredsställande förhållande mellan två människor måste var och en respektera den andra. ”Två ensamheter” är just vad vi är, och vi blir aldrig en, hur nära vi än kommer varandra. Ibland kan det verka så, men vi är och förblir två skilda personer, var och en med sina tankar, känslor, drömmar och intressen.

De som älskar varandra, respekterar också varandras personligheter och rätt till eget liv. Det är tack vare att var och en har ett eget liv, som man kan skänka styrka, energi och liv åt det gemensamma förhållandet.

Det är meningen att vi skall respektera varandras olikheter. Ofta grälar vi om dem, men först när vi inser att båda parter är lika viktiga i det förhållandet vi har inlett, kan det bli något mycket bättre och värdefullare än summan av delarna.

Vilka av våra olikheter gör vår gemensamma tillvaro bättre?

En kommentar till “Dagens tanke”

  1. thinki.se Windows 7 Mozilla Firefox 30.0 skrev den 07 Aug 2014 @ 08:26

    Jag hade aldrig stått ut med att vara helt ett med någon. Jag skiljer mig för mycket från min vardag :smile1_tb: Ingen hade nog stått ut med att vara ett med mig heller, så… :happy_tb:

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php