Aug 05 tis 2014

Dagens tanke

”Det finns något gudomligt inom oss, något som är äldre än elementen… ” Sir Thomas Browne

En definition på ”gudomlighet” i uppslagsboken är ”av yppersta slag”. Det betyder också ”gudalik” och ”av samma art som gudarna”.

Visst kunde det vara en beskrivning på den vi älskar? När man älskar någon, ser man bara det bästa hos den människan – det är omöjligt att se något annat. Den människan är ”gudomlig” i våra ögon, vi tycker att hon är perfekt, därför att hon älskar oss och är värd att älskas.

Vi bär alla någonting gudomligt inom oss. Ibland upptäcker vi det hos andra, och de upptäcker det hos oss när de älskar oss. Det är något som kan skänka oss styrka, hopp, mod, tillit och kärlek. Alla äger vi denna underbara, gåtfulla skönhet, till och med när vi uppför oss illa.

Vilka gudomliga drag kan jag upptäcka hos mina närmaste just nu?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php