Aug 03 sön 2014

Dagens tanke

”Kreativiteten är en så ömtålig planta att beröm kan få den att slå ut i full blom, medan kritik ofta kväver den i dess linda.” Alex Osborn

En blommande trädgård är en vacker syn. Genom de gröna bladen som sluter sig kring tulpanknopparna ser vi en skymt av gul eller rosa eller rött. Varje dag hälsar blommorna oss med sina lysande färger. Men om frosten kommer, fryser blommorna och vissnar ner.

Varje gång man skapar något nytt med hjälp av sin egen begåvning, är man som en blomkopp som slår ut. Det gäller vare sig man ritar, skriver, syr eller spelar något instrument. Uppskattning från omgivningen är som solsken för blommorna. Oförstående kritik, däremot, är som en frostknäpp – det tar död på vår vilja att skapa.

Alla behöver värme och uppmuntran, och det kan vi både ge och ta emot. På så sätt kan kreativiteten spira i våra hem och göra livet till en skön och prunkande trädgård.

Kan jag uppmuntra någon närstående idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php