Aug 02 lör 2014

Dagens tanke

”Att vara lycklig är en mental vana, en mental attityd, och om man inte lär sig det och tränar på det i nuet, får man aldrig uppleva det.” Maxwelle Maltz

Om jag hade en ny cykel, skulle jag vara lycklig. Om min familj var med förstående, skulle jag var lycklig. Om jag hade en snyggare frisyr…Om jag hade fler vänner … Om… Ibland låter man som en sprucken grammofonskiva, så säker är man på att om ens liv och villkor hade varit annorlunda, då hade man varit lycklig.

Det är en gammal beklaglig ovana att alltid leta efter lyckan utanför sig själv. Man kan aldrig vara säker på att bli lycklig, om man tror att vissa villkor först måste uppfyllas. Men man kan alltid vara säker på att bli lycklig, om man bär lyckan med sig vart man än går. Förmågan att vara lycklig kan man träna upp, precis om man kan träna sig i att spela piano eller att ta lyra. Man kan styra sina egna tankar. Man bestämmer själv om man vill att de skall vara glada och lyckliga.

Bär jag lyckan inom mig just nu?

En kommentar till “Dagens tanke”

  1. thinki.se Windows 7 Mozilla Firefox 30.0 skrev den 02 Aug 2014 @ 09:38

    I dag är det EFIT och JAG är med. Jippi. :clap_tb:

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php