Jul 31 tor 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Ibland är det värre att vinna än att förlora.” Billie Holiday

Alla ser vi olika på saker och ting. Så underbart omväxlande är världen att alla har olika åsikter. Vi har alla sett tennisspelare diskutera med domaren om bollen var över linjen eller ej, men för att kunna fortsätta spelet måste de rätta sig efter domarens beslut.

När vi envist vägrar att låta våra vänner, föräldrar eller syskon tala om vad de tycker, därför att vi inte tycker som de, riskerar vi att mista en god vän eller att bli osams med våra föräldrar eller syskon. Om vi däremot kan acceptera att de tycker annorlunda än vi, då har vi gjort ett stort framsteg och börjat lära oss att lyssna på andra människors åsikter och värderingar.

Kan jag acceptera någon annans åsikter idag?

En kommentar till “Dagens tanke”

  1. thinki.se Windows 7 Mozilla Firefox 30.0 skrev den 31 Jul 2014 @ 14:02

    Skiljer åsikterna sig för mycket, så kan man mötas på vägen…

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php