Jul 29 tis 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”I ett lyckligt äktenskap vaktar man på varandras ensamhet.” Rainer Maria Rilke

Att få vara ensam är viktigt om man skall må bra, men i en familj kan det vara svårt både att få tid och att hitta en vrå där man kan vara ensam. Huset är ofta fyllt av skratt och prat, och radion och teven står på. För det mesta händer det en massa saker på en gång.

Familjen är ett sammansvetsat lag, och vare sig vi vill det eller inte hjälps vi åt att skapa den miljö vi lever i. Om den är bullrig, beror det på att vår livsstil är bullrig. För somliga är bullret livet. Det faktum att andra behöver hjälp och sällskap, är bevis på hur mycket vi betyder. Men om vi kan vakta varandras ensamhet, av kärlek och omtanke om varandra, kommer vi att känna oss vederkvickta och styrkta när vi återvänder till gemenskapen. Genom att vara ensamma med oss själva kan vi skänka en ny mening åt livet.

Kan jag hjälpa någon att få vila och finna nya krafter idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php