Jul 28 mån 2014

Dagens tanke

”Om lejonet och oxen levde efter samma lag vore det förtryck.” William Blake

Hur skulle det se ut i skogen om såväl rådjuren som ekorrarna och ugglan bara kunde sova mitt på dagen? Eller på himlen, om alla fåglar enligt lag måste flyga i rad? Eller i havet, om alla fiskarna alltid måste simma i stim? Alla vet vi vad ett lejon och en oxe är, och vi har alla burit oss åt som en åsna, ett får eller en räv. Vi kan vara långsamma eller snabba, kvicka eller tröga, villiga eller ovilliga.

Så när andra vandrar den väg som är utstakad för dem, följer vi samma lag. Men vi behöver inte vara likadana som alla andra för att inte verka ”konstiga”. Livet skulle verkligen vara underligt om alla vore likadana. Vi har vår egen väg att vandra, våra egna nöjen, våra egna lagar som vi skall upptäcka och följa.

Måste jag följa någon annans regler om jag klarar av att gå min egen väg?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php