Jul 27 sön 2014

Sista dagarna på resande fot

23:08 i kategorin Semester 2014

I fredags mitt på dagen lämnade jag Kalmar efter att ha varit på Kalmar marknad med två väninnor. Marknaden var inte vad den har varit och det var relativt tomt på knallar, mot vad det har varit genom åren.

Mitt mål för helgen var Oskarshamn och där är det alltid trevligt att vara. Underbara människor som öppnar sitt hem för mig och det är alltid lika härligt trevligt att umgås med dem.

Vi begav oss till Stensjö By på fredag kväll och gick rund där i byn och bara njöt. Det är så rofyllt och vackert att gå där. Där i byn har det scener ur Emil i Lönneberga och Bullerbybarnen spelats in.

Väl tillbaka i huset, satt vi och småpratade hela kvällen och TV’n var avstängd. Yngsta dottern och jag satt sedan och pratade vidare till 01.30 innan vi kom i säng.

Lördagen gick i stillhetens tecken, jag var och hälsade på äldsta dottern i familjen och spenderade eftermiddagen med henne och min son. Vi bestämde att vi skulle grilla på kvällen och handlade med mat till min värdfamilj. Vi köpte olika korvar, korvbröd, majs, potatissallad och köttfärs. Jag delade färsen på 3 och gjorde olika smaker av dem och de fick stå och dra till sig några timmar.

Tidig kväll åkte några av oss till Hamnfestivalen och lyssnade på en f.d kollega till far i huset, som skulle uppträda med sång och musik. Det gjorde hon mycket bra.

Grillningen blev lyckad och vi hade en härlig kväll. Jag stortrivs i en lite lagom pratig och bullrig familjemiljö.

Denna söndag blev en dag för återresa till Göteborg. På förmiddagen kom min yngste son och hans flickvän till Oskarshamn. De skulle bl.a hämta sonens katt som varit inackorderad hos min värdfamiljs äldsta dotter en tid men också passa på att hälsa på storebror innan vi, storebror och jag, skulle återvända till Göteborg idag.

Nu är jag åter hemma i soffan och det är dags att reflektera över dessa veckor på resande fot. Det har varit underbara veckor tillsammans med familj och vänner. Det bästa av allt var barnbarnet som faktiskt passade på att göra entré medan jag ännu var i krokarna.

Ett stort tack till alla som varit med och skapat dessa underbara semesterveckor!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php